Giriş |  Kayıt

Hoşgeldiniz
Tebrikler
_teodora_
_teodora_
evadne_ee

Felsefe Forumuna Hoşgeldiniz.
Felsefe ,Psikanaliz,Varoluşçu Psikoterapi,Sanat ile ilgili konu ve tartışmalara buradan ulaşabilirsiniz.

Felsefe Forumu Sohbet Odası açılmıştır
Sn Misafirler,üye olmanız halinde"aktif başlıkları göster" butonu eklenecektir.
Foruma yeni başlayanlar için tanıtım kılavuzunu okuyun..
Felsefe forumu 17.Nisan 2009 tarihinde kuruldu.

Kardeş sitelerimiz Varoluşçu Psikoterapi ve Freud ve Psikanaliz 'i ziyaret ettiniz mi?

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ] 

12 Kas 2009, 16:27

Re: Kadınlar Neden Zina Yapar?
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
 Profil Özel mesaj gönder  
metin yazdı:
"Erkek daha çok yaralanır" iddiasının sosyolojik olarak net olduğunu sanıyordum. Böyle bir durumda çok sayıda erkek, şerefinin 2 paralık olduğunu düşünür. Bu ağır travma yüzünden cinayet işleyip yıllarca hapis yatmayı göze alan erkekler var. Kadın ise "bütün erkekler böyle zaten, yapmayan yok ki" gibi bir teselli ile toplum içine daha rahat çıkabilir. Yani bir çifte standart değil, sosyolojik bir veri söz konusu.

Teselli mekanizmaları ile üzüntü derecesi birbirine karışmış gibi geldi metin...Erkeklerin şiddete başvurması daha çok üzüldüklerinden değil toplumsal olarak kabul edilmeyen bir duruma düşmeleri ile ilgili.Yani adam kadını sevmese , hiç değer vermese ve üzülmese bile kendini aldattı diye kadını öldürebilir.Sosyal rol diyelim..

Kadında ne kadar "her erkek yapar" sözünü içinden tesbih gibi geçirmeye çalışsa da kahrolabilir.Ama şiddet toplumda kadına uygun görülmez,o yüzden daha az şiddet uygulamaya kalkar belki.Bu arada kocasını öldüren,erkeklik organını kesen kadınlarda var unutmamak lazım...

Varoluşçu psikoterapi ile Freud ve psikanaliz sitelerini ziyaret ettiniz mi?

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

12 Kas 2009, 17:26

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı
 Profil Özel mesaj gönder  
Doğaya baktıgımızda da genellikle dişi ezilir. Örneğin erkek aslan bir dişi aslanla çiftleştiginde ve dişi aslanın yavruları oldugunda , tekrara çiftleşme döneminde dişi aslanın kendisi ile çiftleşmesi için erkek aslan dişi aslanın yavrularını öldürür anne bu süre zarfında yavrularını korumak için herşeyi yapıyor gerekirse aç kalıyor ama yinede yavrularının yanından ayrılmıyor en sonunda sütü biter bi şeyler yemesi gerekir ayrılır genellikle geri geldiginde yavrularının parçalanmış postunu bulur ve tekrar erkek aslanla çiftleşmek zorunda kalır bunu bi belgeselde izlemiştim . şimdi konu ile ne bağlantısı var diyeceksiniz aslında konuyu üremeye getirmek istedim yani bence hayvanlar aleminde erkekler tamamiyle belden aşagılarının zevkini düşünür ama dişiler üreme bilincindedir. topluma baktıgımızda genel evlerde kadınlar için çalışan erkek görülmemiştir bunun sebebi erkeklerin dogada daha baskın ve bilinçsiz olmasımı?????????

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

12 Kas 2009, 18:52

Sadık Üye
Sadık Üye
Kullanıcı avatarı
 Profil Özel mesaj gönder  
İnsanlar olarak, işimize geldiği durumlarda, doğayı ve başka canlıları örnek alıyoruz kendimize, gibi geliyor bana...
yavrularını yiyen anne hayvanlar da pek çok, ama biz "kutsal anne" imajını bir şekilde korumalıyız... ve insan erkeğinin aklının diğer dişilerde olmasını da doğayla ilişkilendirmek de pek tatlı bir kolaycılık...
doğadaki diğer canlılardan farklı bir sürü özelliğimizi, insan olarak da atalarımızdan bugüne, değişmiş bir çok özelliğimizi görmezden gelerek, erkeklerin poligamisine yeşil ışık yakmak, kimlerin çıkarına hizmet etmekte, kimlerin ekmeğine yağ sürmekte acaba?
öyle ya da böyle, bugünkü durumda bile, sadece ve sadece, kadınların çoğunluğunun gelir durumunu yükseltin, mesela şimdikinin 4-5 katına, bakalım ilişki dengeleri nasıl değişecek? Kaldı ki, buna bir de eğitimi, kadınlara yönelik sosyal ve teknolojik refah düzeyi arttırımını eklerseniz, -erkekler halihazırdaki durumlarında kalsa bile- görün bakalım neler oluyor??? :roll: -!-

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

12 Kas 2009, 19:55

Yerleşik Üye
Yerleşik Üye
Kullanıcı avatarı
 Profil Özel mesaj gönder  
Ben bu konuda kadınların toplum tarafından sindirildiğini düşünüyorum. Erkek egemen bir toplumda kuralların kaynağı da daha çok erkekler olduğuna göre kurallar elbette erkekleri kayıracaktır. Aldatan erkeklerin çoğu eşleri tarafından affediliyor (?) Erkeğin düzeni bozulmamış oluyor böylece, diğer yandan dışarıda istediği gibi bir hayatı da oluyor. Burada affın gerekçesi nedir'e bakmak gerekiyor sanırım. Kadın çalışmıyorsa ( istediği halde çalışması engellenmişse ), çocukları varsa ve gidecek bir yeri yoksa belki mazur görülebilir ama çalışan, yüklüce maaş alan ,kimseye muhtaç olmayan kadınlar bunu niye yapıyorlar anlamak çok zor(?) Bu şekilde affa uğramış bir adamla neyi paylaşabilir insan ??

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

12 Kas 2009, 20:00

Yerleşik Üye
Yerleşik Üye
Kullanıcı avatarı
 Profil Özel mesaj gönder  
Bu konuyla ilgili olduğunu düşündüğüm bir yazı Can Dündar'dan, tuhaf ve saçma.

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?a ... dar&ver=48

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

12 Kas 2009, 20:53

Sadık Üye
Sadık Üye
Kullanıcı avatarı
 Profil Özel mesaj gönder  
O yazıda Can Dündar yazmış ki:

"Yüreğe karşı etek!
Ortalama erkeğin tutkusu da takıntısı da tendir.
Sevdiği kadın başkasına gönül verse aldırmaz ama eline başka erkeğin eli değse cinayet işleyebilir. Şöyle düşünür:
“İsterse başkasını sevsin, yeter ki sevişmesin.”
Kadında cümle tersine döner:
“İsterse başkasıyla sevişsin, yeter ki sevmesin.”
Çünkü kadına göre vücudun merkezi yürektir; erkeğe göre etek...
İstisnalar dışında ikisi de o merkezi koruma derdindedir.
Erkek eteği paylaşmaz, kadın yüreği..."

Mine diyor ki:
İnsanın gücü ile ilişkili olmasın bu ya da çaresizliğin öğrettiği bir davranış biçimi?
Erkek, fiziksel gücü ile kadının başkasıyla fiziksel beraberliğini engelleyebileceğini, ama ruhunu kafese sokamayacağını öğrenmiştir, işte orada durmak zorunda kalır…
Kadın da erkeğin fiziksel beraberliğini fiziksel olarak engelleyemeyeceğini bilir, bari evde olsun ya da “bari sevmeden yapsın”la avunur, bu arada hafiften, sevilmeden yatılan kadının aşağılanması yoluyla içsel denge de kurulmaya çalışılır…

Başka bakış açıları bulmak da mümkün… istisnalar ise her zaman olabilir.

Kadının “yürek”çi oluşu, erkeğin “etek” zaafiyetleri, kadınlar için bir yem gibi atılıyor bazen, bazen pohpohlamak için, sanki…
Gaza gelmeyelim, arkadaşlar, aldatma aldatmadır, azı-çoğu, iyisi, kötüsü olmaz…Yeter ki savunma mekanizmalarında kaybolmadan, bilerek, isteyerek, ne yaptığını ve sonuçlarını kabul ederek, özgür irade ile yürüsün her şey…

Çok acımasız bir feminist söylem gelebilir ilk bakışta, ama ben bir humanistim…

Can Dündar'ın kendisi açısından da yürek-etek meselesine bakışı nasıl acaba? Aşağıdaki açıklamaları, kısmen fikir verici, belki, tamamen değil ama...
"Sevdim, eşime söyledim, tamam" mı?
Söyleyince aldatma bitmiş mi oluyor?
Can Dündar gibi biri için (kadınlar cephesinde sadakatin, aşkın, romantizmin kalesi) "ortalama" gruba girmek, prestij kaybetmek midir?
Yoksa bazı kesimlerce "suç" kabul edilen bir eylemin hafifletilmesi (normalleşmesi) midir? Ya da yürekle yapıldığı için, kadınlarınki gibi, saygın bir durum mu kabul edilmelidir?

Çok karışık işler değil mi? :roll:
Nedir bu işin doğrusu?
Ya da var mıdır tek bir doğru???? ->>>>

18 yıldır Dilek Dündar’la evli olan bir çocuk babası usta gazeteci önceki gün yanında esmer bir kadınla Bebek’e geldi. Ve arabasını park ettikten sonra yanındaki kadınla Boğaz’da çalışan deniz taksilerden birine bindi. Güzel havanın ve Boğaz’ın tadını çıkaran ikili, tekne kıyıdan iyice uzaklaştıktan sonra öpüşmeye başladı.17.09.2009

Aşağıdaki alıntı kendi sitesindeki arama motorundan
'Birini sevdim, bunun hesabını eşime verdim'

Habertürk Gazetesi Magazin
'Birini sevdim, bunun hesabını eşime verdim'
Evli olduğu halde, teknede kız arkadaşıyla öpüşürken HABERTÜRK'e yakalanan gazeteci-yazar Can Dündar sitesinden kendini bu sözlerle savundu
İSTANBUL Bebek'ten bindiği teknede kız arkadaşıyla öpüşürken yakalanan Can Dündar, suskunluğunu bir gün sonra bozdu. İnternet sitesinden yaptığı açıklamada öpüştüğü kız arkadaşıyla aralarında bir aşk olduğunu ve bunu da yakalanmadan daha önce eşine anlattığını dile getirdi. Paparazzilerin her gün adeta nöbet tuttuğu Bebek'te muhabirimize yakalanmasının tesadüfi olmadığını ima etti. Dündar, bunun bir kaçamak olmadığını belirtti, işte Can Dündar'ın yakalanmasına ilişkin açıklaması:
"Bir süredir kendimi dinliyorum. Ama basına yansıyan haberler karşısında konuşmak şart oldu. Uzun konuşmayacağım. Her kararın bir faturası olur. Ben de kendi kararımın faturasını ödeyeceğim. Yeter ki sadece bana ödetilsin. Net’te konuya ilişkin geyik çeviren çoluk çocuğun aşina olduğu bir 'kaçamak' değil bu; Birini sevdim.
Ve -suçsa bu- hesabını, vermem gereken tek kişiye, eşime verdim.
Hem de haber çıkmadan önce… Gerisi kimseyi ilgilendirmez. Bu, benim hayatım. Hatasını da, sevabını da üstlenmeye hazırım."
HABERTÜRK yakaladı
Eşine olan aşkını her fırsatta dile getiren "romantik' gazeteci - yazar Can Dündar, Bebek açıklarında HABERTÜRK magazinin objektifine esmer bir güzelle öpüşürken böyle yakalanmıştı. Dündar, sevgilisi ile birlikte fotoğraflandığını öğrenince 18 yıldır evli olduğu eşi dilek dündar'a durumu anlattı. Dündarın bir oğlu var

Mine sordu:
Canlandırın, durum şöyle mi gelişmiş?
"Bir film galasına Can Dündar sevgilisinin elinden tutarak geldi, gazeteciler üşüşünce de 'yeni aşkım, eşim biliyor, boşanmak için de başvurduk' ya da 'şimdilik böyle ayrı ayrı idare edeceğiz' ya da 'iki kişiye aşığım' ya da 'vs vs' dedi" mi,
yoksa, yalnız ikisinin bindiği bir deniz taksisinde denizin ortasında öpüşürken görüntülendikten sonra mı duydu insanlar?

İşte sorun ilk başta burada, galiba... ötesi, ahlak kavramı bile belki, gerçekten subjektif...

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

13 Kas 2009, 12:43

Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
 Profil Özel mesaj gönder  
Cinselliğin yanında bir de aşk var...

Romantik,duygusal insanlar,sanatçılar aşık olmaya daha meyillidir.Aşkın ne olduğunu bilir ve aşk bitince kaybettiği o güzel duyguyu yeniden hissetmek,yani yeniden aşık olmak ister.Ancak rutine binmiş evlilik ve eşe ahlaki bakımdan verilen söz çelişkiye düşmesine neden olur.Örneği Nazım Hikmet veya Cemal Süreyadır....

Kimisi aşk'a yabancıdır.Bir insanı aşık olacak derecede hayatı boyunca sevmemiştir.Fazla duygulanım yaşamaz.Hayat onun için hep ortalamadır.Aşk-meşk işleri ile hiç uğraşmaz.Uğraşanlarla da dalga geçer.Eşini seviyor musun diye sorsan "evet seviyorum,neden sevmeyeyim" der.Ancak gerçekte o güçlü sevgi duygusunu yani "aşkı" hiç yaşamamıştır.

Değişik tabiattaki insanlara karşı toplumsal kurgu "aile" -"sadakat" şeklinde kurulduğundan insanlar bocalar.Evlenir-aldatır-ayrılır vb. Malesef bu böyle

Varoluşçu psikoterapi ile Freud ve psikanaliz sitelerini ziyaret ettiniz mi?

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

13 Kas 2009, 17:50

Köşe Sahibi Üye
Köşe Sahibi Üye
Kullanıcı avatarı
 Profil Özel mesaj gönder  
Bence Can çok güzel noktayı koymuş...gerçekten yaşananlar işte bunlar !!!

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

13 Kas 2009, 23:23

Sadık Üye
Sadık Üye
Kullanıcı avatarı
 Profil Özel mesaj gönder  
gökyüzü yazdı:
Değişik tabiattaki insanlara karşı toplumsal kurgu "aile" -"sadakat" şeklinde kurulduğundan insanlar bocalar.Evlenir-aldatır-ayrılır vb. Malesef bu böyle

Evlilik ve aile olmadan birlikte olan insanların da birbirini aldatmasından söz ediyoruz ama...
"sadakat", evlilik dışı ilişkiler için de önemli ve geçerli değil mi?
Açıkçası, daldan dala konmayı, bir çeşit farklı yerlerde şubeler açmayı, sanatçı duyarlılığıyla özdeşleştirmek, sadece bu davranış biçimlerini haklılaştırma çabasından ve sürmesine yeşil ışık yakmaktan başka bir şey gibi gelmiyor bana... beğendiğimiz, sevdiğimiz insanlar yapınca, duyarlılık, yaratıcılığın besini olan aşk, başkaları yapınca aldatma... ->>>>

Bu durumun doğruluğu, yanlışlığı, kaçınılır veya kaçınılmazlığı göreceli, ama göreceli olmayan şey şu ki; aşk ilişkisi de bir "sözleşme" dir, duyguların yazılı veya sözlü olmayan bir sözleşmesidir... elbette, bir taraf tarafından fesih mümkündür, olabilmelidir de, ama her farklı adım, tarafların bilgisi dahilinde olmalıdır, öncelikle... bunun eşanlamı dürüstlüktür, samimiyettir, o zaman, aldatma kavramı bu ilişkide kendine yer bulamaz...

En son minmis tarafından 14 Kas 2009, 01:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

13 Kas 2009, 23:31

Yerleşik Üye
Yerleşik Üye
Kullanıcı avatarı
 Profil Özel mesaj gönder  
Çok güzel ifade etmişsin Minmis :->>

Başa Dön Başa Dön
 Profil Özel mesaj gönder  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala