|
Hoşgeldiniz |

|
|
2. sayfa (Toplam 5 sayfa)
|
[ 48 mesaj ] |
|
11 Kas 2009, 03:20 |
metin
|
Re: Kadınlar Neden Zina Yapar? |
|
| Kıdemli Üye |
 |
 |
|
minmis yazdı: Zaten sevgilinizin başkasıyla yatmama nedeni de sizin bu özgürlüğü vermemeniz ve onun da korkusu değildir herhalde… Yani biri diğerine böyle bir şeyi yaptırabilir mi, karşıdaki de böyle düşünmüyorsa? Önemli olan nasıl bir kişiyi seçmiş olduğunuz değil mi bu durumda? Siz aynı zamanda başkasıyla da olmaktan yana iseniz, bu yapıda olan birini bulmalısınız, aksi düşüncede iseniz de ona uyan birini… yani kendi sadakat anlayışınıza uyan birini… ama bu konuda eşitlik-adalet önemli, çifte standart olmasın… aklı ve gözü dışarıda olan biri, eşinden %100 sadakat bekliyorsa da, iş kadına kalmış o zaman… gönüllü mü olacak buna yoksa çaresizlikten mi kabullenecek?  Ben prensip olarak sadakat göstermekten ve sadakat görmekten yanayım. Fakat, erkek aldatabiliyorsa kadın da yapmalıdır "sidik yarışına" gıcık oluyorum. Kadın ile erkeği/Erkek ile kadını yarışmasın, kaynaşsın. *** Her şey çaresizlikle ilgili değil. Değer yargısı diye bir şey var. VE BU MANTIK BİLİMİYLE İLGİLİ DEĞİL. 2009 yılının Türkiyesinin toplumsal değerlerine göre, kadının aldatması, erkeğe nispeten daha yaralayıcı. Bu erkek aldattığında kadın incinmez demek değil. Değer yargıları denen kavramın zorlayıcılığını hafife almayınız. Mesela sizin gibi düşünen bütün kadınlar, gönül rahatlığıyla üstsüz güneşlenebiliyorlar mı, herhangi içsel bi tedirginlik hissetmeden. Avrupalı kadın yapıyor. Erkekler de üstsüz güneşleniyor :))) Demek istediğimi anlatabiliyor muyum? Değer yargıları mantıkla(kadın-erkek eşittir vs) aşılamaz.
|
|
Başa Dön |
|
11 Kas 2009, 10:20 |
minmis
|
|
| Sadık Üye |
 |
 |
|
ben kocası aldatan kadınlar da aldatsın ve aldatmak hakkıdır demedim ki... atalar "her koyun kendi bacağından asılır" demiş... "aldatma" ya da benzeri eylemler, herkesin kendi değer yargılarına, kişisel ve duygusal özelliklerine göre yapıp yapmayacağı bir şey...ve ayrı bir tartışma konusu... dediğim şu ki, her iki türden insan her iki cinste de yeterince var zaten... herkes birbirini bulsun...  diğerini üzmesin, yormasın bu konuda, erkekler aldatsın, kadınlar aldatmasın gibi çifte standart da olmasın... benim gönlüm ise kimsenin aldatmamasından yana... o noktaya gelmişse bitsin ilişki dürüstçe, bence (hayatta bunun da bazı istisnaları olabileceğini yine de kabul ediyorum)... şahsen, kendime tutucuyumdur ben...  Not: Herhangi bir meseleyi ele alırken, şimdiye kadar (ülkemizde veya dünyada) olagelen böyle, o yüzden bunu doğru ve geçerli kabul edelim şeklinde bir anlayışı savunmalı mıyız? hayır tabii ki, her durumu kendi içinde değerlendirmek, sorunları tesbit etmek, ondan sonra da, yeni düşünme ve davranış biçimleri oluşturup, kişi ve toplum için en iyi olanlara ulaşmak değil midir hedef (üstelik bu "en iyi"nin göreceli olduğunu bilsek de) ?
_________________ varlığa anlam kazandıran yokluktur...
|
|
Başa Dön |
|
11 Kas 2009, 13:27 |
metin
|
|
| Kıdemli Üye |
 |
 |
|
minmis yazdı: erkekler aldatsın, kadınlar aldatmasın gibi çifte standart da olmasın...
Niye ki? Olsa ne olur?
|
|
Başa Dön |
|
11 Kas 2009, 18:17 |
Can
|
|
| Mesaj Panosu Yöneticisi |
 |
 |
Kayıt: 17 Nis 2009, 02:19 Mesajlar: 2378 Yaş: 45 Konum: Admin
|
metin yazdı: minmis yazdı: erkekler aldatsın, kadınlar aldatmasın gibi çifte standart da olmasın...
Niye ki? Olsa ne olur? Çifte standartın meşruiyeti ne olacak?"Erkek daha çok yaralanır" iddiası son derece öznel bir iddia.Mutlaka çok yaralanan kadınlar da var(dır)
_________________ Yaşamın ve çalışmanın temel amacı, kişinin başlangıçta olmadığı kişi olmasıdır. M.Foucault
Varoluşçu psikoterapi ile Freud ve psikanaliz sitelerini ziyaret ettiniz mi?
|
|
Başa Dön |
|
11 Kas 2009, 19:45 |
metin
|
|
| Kıdemli Üye |
 |
 |
|
Gökyüzü yazdı: metin yazdı: minmis yazdı: erkekler aldatsın, kadınlar aldatmasın gibi çifte standart da olmasın...
Niye ki? Olsa ne olur? Çifte standartın meşruiyeti ne olacak?"Erkek daha çok yaralanır" iddiası son derece öznel bir iddia.Mutlaka çok yaralanan kadınlar da var(dır) "Erkek daha çok yaralanır" iddiasının sosyolojik olarak net olduğunu sanıyordum. Böyle bir durumda çok sayıda erkek, şerefinin 2 paralık olduğunu düşünür. Bu ağır travma yüzünden cinayet işleyip yıllarca hapis yatmayı göze alan erkekler var. Kadın ise "bütün erkekler böyle zaten, yapmayan yok ki" gibi bir teselli ile toplum içine daha rahat çıkabilir. Yani bir çifte standart değil, sosyolojik bir veri söz konusu. Ayrıca felsefi olarak şunu tartışmaya açıyorum. Bu konuda da çifte standart oluversin yani ne olmuş? Erkekler çok eşli olabilsin. Kadınlar olamasın. " Bu kadınlara haksızlık. Çünkü onlar da çok eşlilik SEVER" mi demek istiyorsunuz? Kadınlar da, aynen biz erkekler gibi "Çok eşlilik seviyorlarsa" bu durumun haksızlık olduğunu kabul edebilirim. Değilse niye haksızlık olsun ki? Eğer öyleyse; benim içime kıskançlığı koyan ve bütün kadınıların içine de sadakatsizliği koyan kosmosa teessüflerimi bildiriyorum.
|
|
Başa Dön |
|
11 Kas 2009, 21:08 |
Serap
|
|
| Köşe Sahibi Üye |
 |
 |
|
metin yazdı: Serap yazdı: Insanlar birbirlerini aldatmaya gerek duymazlardi, birbirlerine gereken özgürlügü verebilselerdi...her konuda özgürlükten bahsediyorum... Serap'çım ben sevgilime başkasıyla yatmak özgürlüğü vermek istemem doğrusu. Ama istiyorsanız bu konuda teorik bir tartışma yapalım forumda. Metin'ciğim, özgürlüğü yanlış anlamışsın. Özgür insan kendisini gerçekleştirebildiği için aldatmak ihtiyacını duymaz. Çünkü o yaşamında gerçekleştirdiği kişiliğiyle ilişkide olduğu her türlü insanla açık bir iletişim içerisindedir. Eğer senin sevgilin senden başkasıyla yatma özgürlüğü isterse henüz kendisini bulamamış birisidir. Senin de böyle bir izin yetkin zaten olmamalı. Çünkü daha önce bu izni istemeye gerek bırakmayan konuşmalar yapılmıştır. Birbirlerine karşı rol yapmak yerine bütün içtenlikleriyle bir arada olabilenler, birbirlerinin ihtiyaçlarını da bilirler. Anlatabildim mi, bilmiyorum.
|
|
Başa Dön |
|
11 Kas 2009, 21:40 |
splath
|
|
| Yerleşik Üye |
 |
 |
|
Erkekler neden daha çok yaralanıyor anlamadım doğrusu Benim bildiğim ,kadın onuru erkek onuru diye bir şey yoktur, insan onuru diye bir şey vardır 
|
|
Başa Dön |
|
11 Kas 2009, 22:26 |
metin
|
|
| Kıdemli Üye |
 |
 |
|
splath yazdı: Erkekler neden daha çok yaralanıyor anlamadım doğrusu Benim bildiğim ,kadın onuru erkek onuru diye bir şey yoktur, insan onuru diye bir şey vardır  Yukarıda anlattım ya, sevgili Gülşen.
|
|
Başa Dön |
|
11 Kas 2009, 23:10 |
metin
|
|
| Kıdemli Üye |
 |
 |
|
|
Serapçım önemli bir şey söylüyorsun, daha iyi anlamak için tekrar etmek istiyorum.
Kendini bulmuş ve kendini gerçekleştirmiş ve sevgilisiyle açık iletişim içerisinde olan ve sevgilisinin ihtiyaçlarını bilen birisi,
sevgilisinden başka birisiyle
a) yatma ihtiyacı duymaz b) yatma ihtiyacı duyabilir ama yatmaz
Sen hangisini savunuyorsun? "a" şıkkını mı "b" şıkkını mı?
|
|
Başa Dön |
|
12 Kas 2009, 00:21 |
Serap
|
|
| Köşe Sahibi Üye |
 |
 |
|
metin yazdı: Serapçım önemli bir şey söylüyorsun, daha iyi anlamak için tekrar etmek istiyorum.
Kendini bulmuş ve kendini gerçekleştirmiş ve sevgilisiyle açık iletişim içerisinde olan ve sevgilisinin ihtiyaçlarını bilen birisi,
sevgilisinden başka birisiyle
a) yatma ihtiyacı duymaz b) yatma ihtiyacı duyabilir ama yatmaz
Sen hangisini savunuyorsun? "a" şıkkını mı "b" şıkkını mı? Ben aslında hiç bir şey savunmuyorum. Ben insanca, sevgi dolu, paylaşarak ve hep saygılı bir açıklıkla yaşamaya çalışıyorum o kadar. Açık iletişim içerisinde olanlar, aşk yaşamlarında da, iş yaşamlarında da, dostluklarında da birbirleriyle konuşabildikleri için birbirlerini tanırlar. Herşeyin aşikar olduğu bir ortamda 'aldatmaya' ne gerek var? Böyle bir ortam 'güven' ortamıdır. Önemli olan ilişkiyi hep güncel tutabilmek. Gelelim senin şıklarına: a) enderdir ama vardır b) ihtiyaç duyması 'aldatma' dır zaten. Ama yine sevgiliden ne anladığımıza bağlı cevaplar.
|
|
Başa Dön |
|
|
2. sayfa (Toplam 5 sayfa)
|
[ 48 mesaj ] |
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir |
|
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
|
|